SHOEGAZE.PL FORUM Strona Główna SHOEGAZE.PL FORUM
Forum do strony www.shoegaze.pl pozwalające uczestnikom na zaznaczenie swojej obecności w serwisie - ENJOY! :)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak jest wasz shoegaze'owy krążek wszech czasów?
Autor Wiadomość
saferłel 

Wysłany: 2009-07-27, 22:43   

inez napisał/a:
"Storm in heaven" jest shoegazowe, serio?

Bez kolejności: "isn't anything' MBV , "just for a day" slowdive oraz "nowhere" ride.

Tak. Nie jest to klasyczna pozycja, która pojawić się powinna jako pierwsze hasło pod etykietą ''shoegaze'', ale nie sposób zaprzeczyć silnym wpływom gatunku.

noizz 

Wysłany: 2009-07-28, 00:22   

saferłel, polecam Boredoms, to jest noise.
Rock eksperymentalny to w ogóle łatka, której nie biorę pod uwagę. Bo każdy zespół, poza komerchą, jakoś tam eksperymentuje, szuka. Ale na wszystko znajdzie się dokładniejsza nazwa... Tak, są zespoły, które uważam za eksperymentalne, ale tylko kiedy potrafią się zmieniać i potrafią łączyć nurty. A akurat FSA jest niezmienne i ttkwi w tym samym padole. I nie jest noisem, jedyną wątpliwość można mieć w kwestii: czy to bardziej shoegaze, bardziej ambient, czy bardziej space rock. Ale to naprawdę jeden pies, bo te nurty są bliźniacze. Uprzedzę pytanie: noise też jest im pokrewny, ale różnice są tu wyraźniejsze. Jakie? Wystarczy posłuchać kilku przedstawicieli, chętnie porzucam przykładami.
Tyle.

saferłel 

Wysłany: 2009-07-28, 08:30   

Sama doskonale stwierdziłaś, że wszystko się ze sobą miesza i zlewa. Moja łatka noise'u pojawia się na razie tylko dlatego, że takiego doznałem wrażenia po kilku minutach z tym albumem. Musiałbym coś więcej poznać i ocenić na trzeźwo.

inez 

Wysłany: 2009-08-02, 19:35   

Rzeczywiście, zgadzam się już co do "Storm In Heaven" i tym samym zwracam honor ,bo nie wiedzieć dlaczego, album pomylił mi się z najnowszym "Forth" , który już taki dobry nie jest wg mnie. ;)

tjdracz 

Wysłany: 2009-09-17, 20:02   

Nah, "Isn't Anything", "Loveless" i "The Comforts of Madness". Nic dodać nic ująć. Jeśli epki też się liczą to "Feed Me With Your Kiss"

Odpowiedz do tematu